Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008

Ήξεραν οι ρουφιάνοι μου την αλήθεια!

Μιά άλλη μέρα θα σας δημοσιεύσω και την εισήγησή μου, προκειμένου να πείσω την ηγεσία του Δήμου και τα μέλη του ΔΣ της ΔΗΡΑΠ να υποστηρίξουν τις προτάσεις που έκανα και δημοσιεύθηκαν στην προηγούμενη ενότητα σ' αυτό το μπλόγκ। Γιατί πάντα ήμουν προετοιμασμένος και μελετημένος πριν κάνω έστω και την πιό μικρή πρόταση।
Σήμερα όμως, θα δημοσιεύσω εδώ την επιστολή που έστειλα στον πρόεδρο του ΔΣ της ΔΗΡΑΠ την επομένη συνάντησης που είχαμε με θέμα την ανάθεση των αρμοδιοτήτων που τελικά μου ανατέθηκαν στις Πέντε Ιουλίου!!! Έφταιγε μόνον η παρέα των λαμογίων που διαφωνούσε; Έφταιγε η αναβλητικότητα και το πνεύμα απραξίας; Έφταιγε η χαλαρότητα του Φασούλα ο οποίος έδινε μιά κατεύθυνση (από τις Είκοσι τέσσερις Μαρτίου) αλλά δεν εφαρμοζόταν παρά τέσσερις μήνες αργότερα। και όμως... αν και σ' αυτή την επιστολή (κι ενώ ακόμα είμαι άνεργος) λέω οτι δεν θέλω λεφτά για να κάνω τη δουλειά, ανέχθηκα αδιαμαρτύρητα να με βρίζουν τα λαμόγια του Πειραιά, οτι είμαι πολυθεσίτης, οτι είμαι υψηλόμισθος, οτι παίρνω παχυλούς μισθούς επί μήνες। Ήξεραν την αλήθεια, αλλά την απέκρυπταν με δόλο।

Αλλά δεν φιλοτιμήθηκε και κανένα όργανο ή διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΡΑΠ να επανορθώσει την κακοποιούμενη αλήθεια। Από μόνοι τους φυσικά। Εγώ δεν καταδέχτηκα ποτέ να το ζητήσω। Τον εαυτό τους και την αλήθεια θα τιμούσαν εάν το έκαναν। Αλλά κανείς ως σήμερα δεν είπε την αλήθεια για τα λαμόγια που μου επιτέθηκαν। Ιδού η επιστολή:
(Για να μαθαίνει και ο Τριάντης που έχει μπλέξει και να φυλάει τα νώτα του)


Προς: πρόεδρο ΔΗΡΑΠ
κ. Δημ. Βρόντο
Από: Αντώνη Κοκορίκο
Θέμα: Αρμοδιότητες, οργανόγραμμα


Πειραιάς 18 Απριλίου 2007

Αγαπητέ πρόεδρε,

Σε συνέχεια και επιβεβαιώνοντας τη χθεσινή συζήτηση που είχαμε από κοινού και με τον συνάδελφο Γιάννη Κλάδη, που ήδη αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού διευθυντή, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι θεωρώ τιμητική για μένα την πρόταση και φυσικά την αποδέχομαι αν είναι ουσιαστική και με στόχο να δημιουργήσουμε κάτι αισθητά καλύτερο σε όλους τους τομείς.
Επειδή στον σταθμό έχουμε ήδη συμφωνήσει ότι θα κάνω εκπομπή για την οποία θα πληρώνομαι σύμφωνα με τα καθιερωμένα και σύμφωνα με την πολιτική και με τις δυνατότητες του σταθμού, προτείνω και αποδέχομαι οποιαδήποτε παραπάνω δουλειά και αρμοδιότητα μου ανατεθεί να είναι χωρίς αμοιβή. Θεωρώ ότι στρατεύομαι και κινητοποιούμε σε μια συλλογική προσπάθεια με στόχους που ξεφεύγουν από τη μετριότητα. Θα δουλέψω και δέκα ώρες την ημέρα αν χρειάζεται για να πετύχουμε τους στόχους που θα θέσουμε.
Δεν πρόκειται όμως να αποδεχθώ τυπικές αρμοδιότητες, ή τίτλους (δεν τους έχω ανάγκη) ή να χρεώνεται άλλος για τα αποτελέσματα της δικής μου δουλειάς. Επειδή λοιπόν εγώ πράγματι μπορώ να υλοποιήσω τους υψηλούς στόχους που προτείνω με τη συμπαράσταση και συστράτευση όλων (αντί να ασχολούμαστε με μιζέρια και ίντριγκες άνευ σημασίας) προτείνω (σε σένα και στον Γιάννη Κλάδη) τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων που επισυνάπτω. Πριν καταλήξουμε στις αρμοδιότητες και στους τίτλους, πρέπει να απαντήσουμε συγκεκριμένα (με όνομα) στις ερωτήσεις που επισυνάπτω. Φυσικά μπορούν να προστεθούν κι άλλες. Από τις απαντήσεις που θα δώσουμε, θα προκύψουν και οι αρμοδιότητες και ο τίτλος.
Εγώ προτείνω να μου ανατεθούν οι αρμοδιότητες που είναι στο τμήμα 1. Γνωρίζω τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες. Όπως δα δείς αναλαμβάνω την ευθύνη των προτάσεών μου και επιζητώ να κριθώ από τα αποτελέσματα. Από αυτόν που με επέλεξε. Και δημοσιογραφικά και από το πρόγραμμα και από τη διαφήμιση και από τα έσοδα και διοικητικά. Αν όμως οι αρμοδιότητες αυτές ανατεθούν σε άλλον (στον Γ. Κλάδη) άλλος θα είναι υπεύθυνος και καθορίστε άλλους στόχους. Αν μου αναθέσετε μόνον τα δημοσιογραφικά καθήκοντα από 1 έως 6, τότε μόνον γι αυτά θα είμαι υπεύθυνος και δεν θα ασχοληθώ με τα υπόλοιπα γιατί θα είναι και υπονόμευση εκείνου στον οποίο έχει ανατεθεί η αρμοδιότητα.

Αν δεν μου ανατεθεί η ευθύνη για τα δημοσιογραφικά, (σχεδιασμός, εκτέλεση και απολογισμός) δεν αποδέχομαι την έτσι κι αλλιώς τιμητική πρόταση. Θα συνεχίσω όμως να συμβάλω, όπου και αν μου ζητηθεί. Δεν χρειάζομαι τίτλο. Θα είμαι ένας από τους εργαζόμενους στο σταθμό και θα δώσω πρώτος το καλό παράδειγμα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά


Αντώνης Κοκορίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: